Schapenvacht en lamsvacht voor baby of kind

Als moeder van twee, weet ik dat je na de geboorte van je baby, alleen het beste en zuiverste wilt voor je kind. Nu 6 jaar verder weet ik dat dat echt niet vol te houden is maar zeker die eerste periode is toch best wel belangrijk!

Ik heb zelf dan ook alle twee mijn meiden op een medicinale lamsvacht laten liggen, slapen en spelen. Wat een voordelen had dat! Vooral bij de eerste was het verschil heel duidelijk, omdat ik toen in het begin nog niet de ervaring had met een medicinale lamsvacht voor baby’s (en eigenlijk ook niet echt met baby’s trouwens :-) was goed te merken het gebruik van een Texelse lamsvacht deed.

Na een aantal weken van onrustige nachten, heb ik een medicinaal lamsvachtje in de wieg gelegd en merkte meteen het resultaat! Ze sliep beter en lag veel rustiger. Ook tijdens het spelen overdag of liggen in de box ging prima, ik nam het lamsvachtje overal mee naar toe!

Bovendien is een lamsvacht ook een veilige ondergrond voor je kindje, dit vanwege de kortgeschoren haren en medicinale manier van looien. Door het korter scheren van de wol, kunnen geen lange haren in het mondje terecht komen, ligt de vacht heel comfortabel en werkt drukverlagend. Daarnaast is de wol ademend en vocht- en warmte regulerend. De medicinale manier van looien is weer heel goed voor de huid en als laatste lopen baby’s die zijn grootgebracht op een schapen- of lamsvacht later minder risico op astma. Al met al best wel heel veel voordelen dus.

Al deze voordelen hebben ervoor gezorgd dat ik ook babyproducten ben gaan maken van de Texelse lams- en schapenvachten. Op dit moment is er bijvoorbeeld een voetenzak of inleg voor in de buggy, maxi-cosi of kinderwagen en ik heb eigenlijk nog veel meer ideeën. Hopelijk kan ik daar later weer meer over schrijven in deze blog.

Ook enthousiast geworden over alle voordelen van een Texelse schapenvacht voor je baby? Bekijk hier al onze producten!