Kies de perfecte schapenvacht

Een schapenvacht is de pure & natuurlijke huid van een schaap met zachte & warme kwaliteiten. Dan heb ik het niet alleen over schapenvacht maar ook over een lamsvacht. Een schapenvacht wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van schapenvachtproducten en zachte, met wol gevoerde kleding. Denk hierbij aan schapenwollen yoga kleding, schapenwollen sloffen, schapenwollen sokken, schapenvachten voor baby’s, medicinale schapenvachten enz.

Voordat je de perfecte schapenvacht kiest, zijn hier enkele belangrijke dingen die je moet weten.

1) De zachtheid

Elke schapenvacht is zacht, maar er is verschil in kwaliteit die invloed heeft op de warmt en dikte van de vacht. Er zijn zoveel schapenvachten op de markt, maar een 100% natuurlijke schapenvacht bestaat uit een hoge hoeveelheid lanoline. Dit komt door speciale klimaat op Texel en de manier van verwerken van de schapenvacht.

2) Hypoallergene eigenschappen

Een natuurlijke en echte schapenvacht is anti allergisch van aard. Veel mensen hebben last van huidproblemen, maar een schapenvacht heeft hypoallergene eigenschappen. De Texelse schapenvacht is huidvriendelijk omdat het een 100% originele schapenvacht is en natuurlijk wordt bewerkt.

3) Niet giftig

Een schapenvacht kan voor vele doeleinden gebruikt worden zoals voor autostoelen, bank of stoelzittingen van schapenvacht. Ook wordt het gebruikt voor vloerkleden, baby producten, medicinale schapenvacht producten of schapenwollen sloffen. Een schapenvacht is een natuurproduct en wordt door ons natuurlijk bewerkt. Hierdoor is het een veilig product.

4) Gemakkelijk schoon te maken

Een schapenvacht heeft van nature een zelfreinigende werking. Daarnaast kun je een schapenvacht schoonmaken door ze buiten te luchtten, stof te zuigen of te borstelen met een speciale kam voor schapenwol. Sommige schapenvachten kunnen ook in de wasmachine of met de hand worden gewassen. Doe dit met mate op een speciaal wolwasprogramma en met een speciaal wolwasmiddel. Laat de vacht langzaam drogen en rek deze af en toe op.

5) Kleuren

Een Texelse schapenvacht is verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals licht beige, donkergrijs, groen - blauw, mintgroen, moeflon, donkerrood, oranje, oud roze, antraciet, groen, donkergroen, zwart, taupe etc. Welk interieur u ook heeft, er is altijd wel een gekleurde schapenvacht die er bij past!

6) Maten

De Texelse schapenvacht wordt geleverd in de maten Small (S), Medium (M), Large (L), Extra Large (XL). Zo past een vacht altijd. We kunnen ook vachten aan elkaar laten naaien, zodat er een groot vloerkleed op tapijt gemaakt kan worden. Het geeft een geweldige uitstraling aan uw woonkamer, slaapkamer, werkplek of terras.

7) Een natuurlijk antislip

Een Texelse schapenvacht is aan de onderkant van nature antislip. Dit merk je bijvoorbeeld wanneer de Schapenvacht op de houten vloer of op een andere vlak oppervlakte wordt gelegd. Als je dus een vacht gebruikt in de kinderkamer om op te spelen, dan blijft de vacht prima op zijn plaats liggen.

8) Gecertificeerde kwaliteitsmerk

Alle Texelse schapenvachten zijn voorzien van het gecertificeerde keurmerk en door ons getest. Onze schapenvachten zijn van de schapen die echt op Texel in Nederland hebben geleefd. Onze missie is om een uniek kwaliteitsproduct te leveren aan u als klant.

De voordelen van schapenvacht

1) Schapenvacht voor Yoga

Yoga & meditatie op een schapenvacht geeft je de perfecte ontspanning & geweldige ervaring in vergelijking met andere producten. Een schapenvacht is zacht en een mooi natuurproduct. Het geeft daarnaast extra comfort aan uw lichaam.

2) Lamsvacht voor Baby's

Een gelukkige baby betekent gelukkige ouders. Als uw baby slaapproblemen heeft, of als je net een ouder bent geworden, ga je vaak op zoek naar de beste producten om voor de pasgeboren baby te zorgen. Dan is een schapenvacht van Texel één van de unieke producten die je zou moeten proberen. De Texelse schapenvacht bevat veel lanoline en is daarom zacht voor de huid. Het houdt daarnaast de baby warm tijdens het koude seizoen en koel tijdens het zomerseizoen. De Texelse schapenvacht heeft lichaamstemperatuur regulerende eigenschappen, het helpt om de immuniteit te verhogen. De Texelse schapenvacht bevat pure & natuurlijke zachte wol van de kwaliteit die je kent van de Texelse schapen.

3) Schapenvacht vloerkleden

Voor in huis, kantoor of ieder ander interieur; de Texelse schapenvacht tapijten zorgen voor een oogverblindende looks. Je kunt hiervoor kiezen uit alle kleuren en combinaties schapenvacht die je maar wilt, om te gebruiken op uw stoelen, bank of vloer. Dat zorgt voor extra comfort & zachtheid. Daarnaast is een Texelse schapenvacht ook perfect voor babyfoto's of fotografie.

4) Medicinale schapenvacht

Een medicinale schapenvacht biedt verlichting bij pijn & verwondingen voor patiënten die lijden aan de verschillende soorten pijn. Texelse medicinale schapenvachten worden gebruikt voor veel verschillende medische producten van schapenwol, zoals hielbeschermers, beenbeschermers, rug warmers, kussen voor in uw rolstoel en meer. Een Texel Schapenvacht helpt om de druk op specifieke lichaamsdelen te verminderen. Daarnaast is het natuurlijk ademend van aard. Texel medicinale schapenvacht helpt bij gewrichtspijn en doorligplekken. Ook is schapenvacht comfortabel voor de huid en helpt irritatie te verminderen op kwetsbare gebieden van de huid en bij doorligwonden.

5) Sloffen

Texel schapenwollen sloffen zijn er in verschillende maten voor zowel mannen als vrouwen. De sloffen zijn heerlijk warm maar broeien niet zoals synthetische sloffen. Het voorkomt wintertenen in de winter en verwarmt uw voeten op een comfortabele manier.

6) Schapenvacht voor huisdieren

Voor uw huisdieren is een schapenvacht heel fijn om op te slapen. De meeste huisdieren zoeken graag een warme en comfortabele plek om te rusten. Een Texelse schapenvacht is erg warm door zijn eigenschappen en is dus huisdiervriendelijk.

7) Het perfecte cadeau

De Texelse Schapenvacht is een perfect cadeau voor uw familie, vrienden, opa of oma. Het is een warm cadeau die comfort, warmte en zorg biedt en is ideaal als sinterklaascadeau, kerstcadeau of verjaardagscadeau.

Tot slot

Een schapenvacht is 100% natuurlijk & eco vriendelijk door de unieke eigenschappen van wol. Het heeft vele voordelen en is niet alleen mooi maar ook comfortabel en zelf helend! Een schapenvacht komt dus altijd van pas.