Texels bier van de Texelse bierbrouwerij

Het Texels bier is immens populair en ook al op veel verschillende verkooppunten verkrijgbaar. Ook op verkooppunten buiten Texel! Toch leek het me leuk om eens de hele collectie voorbij te laten komen en dan niet alleen de bieren zelf maar bijvoorbeeld ook het Texels bier pakket: Rondje Texels bier, de Texelse bier glazen en de aanbieding die wij hebben voor de Texelse biertjes.

De Texelse bier soorten

Er zijn op dit moment (juli 2022) maar liefst 13 Texelse bier soorten. Hier alle soorten op een rij:

Texels Skuumkoppe

Bovengistend, donker tarwebier
Alcoholpercentage: 6,0%

Texels Blond

Blond speciaalbier met Texelse twist
Alcoholpercentage 5,0%

Texels Bock

Een intens en gebalanceerd Texels herfstbockbier
Alcoholpercentage: 7,0%

Texels Dubbel

Donker speciaalbier met geroosterd gerste mout
Alcoholpercentage: 6,4%

Texels Goudkoppe

puur, ongefilterd hoppig blond speciaalbier
Alcoholpercentage: 6,0%

Texels Noorderwiend

Een winterbier met gedroogde curacaoschillen
Alcoholpercentage: 7,5%

Texels Overzee IPA

Verfrissende en bittere IPA met eigenzinnig Texels karakter
Alcoholpercentage: 6,0%

Texels Ruuge Monnik

Middeleeuws donker Texels bier
Alcoholpercentage: 6,5%

Texels Skiller Wit

Verfrissend en kruidig witbier van het eiland
Alcoholpercentage: 5,0%

Texels Springtij

Stevig blond lentebier. Texelse ode aan het voorjaar
Alcoholpercentage: 7,5%

Texels Stormbock

Rijk, intens en krachtig speciaalbier
Alcoholpercentage: 10,0%

Texels Trippel

Krachtig blond speciaalbier
Alcoholpercentage: 8,5%

Texels Vuurbaak

Robijnrood speciaalbier als ode aan de Texelse vuurtoren
Alcoholpercentage: 5,5%

Skuumkoppe

Van alle Texelse bieren die de Texelse bierbrouwerij maakt, is de Skuumkoppe denk ik wel het bekendste en populairste Texelse biertje dat er bestaat. De Texelse bierbrouwerij omschrijft het Skuumkoppe bier zo: ‘Tarwebier met een volle smaak. Hints van karamel en abrikoos en heeft een romige, licht zoete afdronk. De trots van Texels’

De Texelse bierbrouwerij, brouwt de Texelse speciaal bieren uitsluitend van natuurlijke producten. Eén van deze grondstoffen is gerst die je op Texel kunt zien groeien in de weilanden.

Op zoek naar een Texels bier pakket?

Het bekendste Texels bier pakket is wel het Rondje Texel. Dit bier pakket komt in een mooie geschenkverpakking en heeft vijf verschillende Texelse bieren plus een Texels bier glas. Als je liever een ander Texels bier pakket wilt kopen, dan kan dat! We hebben in onze webshop zelf bier pakketten samengesteld, die allemaal online te bestellen zijn. Zo kun je vanuit huis een lekker Texels biertje kopen. Denk hier bijvoorbeeld aan een pakket met twee of zelfs drie grote flessen Texels bier in een mooie houten kist. De flesjes Texels bier verzenden wij ook als een bierpakket en leveren we standaard met een mooi Texels bier glas. Verder hebben wij verschillende geschenkpakketten met Texelse producten waar natuurlijk ook het Texels bier niet in ontbreekt!

Texelse bier glazen en onze bier aanbieding

Er zijn verschillende soorten Texelse bier glazen en als je bij ons een bier pakket van 11 Texelse bieren besteld hebben wij een mooie aanbieding. Je ontvangt namelijk bij 11 Texelse biertjes een Texels bierglas helemaal gratis! Het Texels bier wordt door ons speciaal verpakt waardoor het veilig te versturen is en je dus het Texels bier online kunt kopen.

Nog meer Texels bier van Bier brouwerij TX

Naast de bieren van de Texelse bierbrouwerij is er op het eiland ook BrouwerijTX. Deze brouwerij heeft verschillende soorten scpeciaalbieren waarvan wij er drie verkopen: een donkerblond bier, een goudwit bier en een hopblod bier. Deze Texelse bieren zitten niet in een flesje maar in blik.

Mocht je nou ook zo’n dorst hebben gekregen van dit artikel, dan zijn we je graag terug op de bierafdeling van onze Texelse webshop!